Kategorier
Ukategorisert

Invester tid og penger i familien

Som familiemenneske, er man ikke i tvil om hva som er viktigst av alt her i livet. Familien er det naturlige samlingspunktet i en travel hverdag, og der hvor ens hjertet banker. Når hverdagens hamsterhjul ruller, så kan det likevel være utfordrende å få nok tid med familien. Få tips til, tid til familien i en travel hverdag, her.

Skap kvalitet i tiden sammen

Kunsten å skape kvalitetstid, er at man har overskudd til å være til stede, her og nå. Ofte så vil en stresset hverdag ha den effekt på folk, at de får det vanskelig med å være til stede i situasjonene. Dette er typisk noe som barnefamiliene kjemper med. De fleste familieoverhoder har tusen tanker i hodet, og det kan derfor skape utfordringer med nærværet, når man spiller ludo med minstemann, mens man hjelper den største med leksene og lager middag på samme tid. Et godt råd er derfor, gjør en ting om gangen, eller prøv å finne felles aktiviteter.

Det kan være en god ide at familien finner noen aktiviteter som man gjør sammen. Det kan være at man sørger for å holde en underholdende pause i hverdagen, med et morsomt nettspill. Det finnes heldigvis mange gode familiespill i dag, så hele familien kan være med. Når man finner nettspill hvor alle kan være med, så unngår man at det sitter et familiemedlem i hver stol, med sin egen skjerm.  Man får en morsom opplevelse sammen, hvor man kan spille sammen, eller i konkurranse med hverandre, og får på denne måten skapt kvalitetstid sammen i familien.

Som familie, er det viktig at man også tenker på fremtiden. For å skape mulighet for kvalitetstid sammen i fremtiden, kan det være nødvendig å investere penger i familien. I stedet for at spare til fremtidige aktiviteter, ved å la pengene stå på en sparekonto i banken, så kan det være en løsning at man investerer noen av sparepengene i et fond. Dette øker nemlig muligheten for større kjøpekraft i fremtiden, da man unngår inflasjon.

Vær til stede i nuet – tenk langsiktig

Hvis du kan formå å være til stede her og nå, så er dette noe barna dine vil legge merke til, og sette pris på. Gevinsten vil være at du vil fortsette med å bli invitert med, til spill og lek i fremtiden, og dermed få muligheten for å oppbygge et tett, og nært, forhold til familien igjennom hele livet. Selv om du fokuserer på å være til stede her og nå, så er det viktig at du tenker økonomisk langsiktig.

En god måte å investere i familien, rent økonomisk, er nemlig gjennom investeringer. En langsiktig investeringsstrategi, innebærer sannsynligvis en investering i fond. En investering i fond, vil være en god, og trygg, måte å investere i fremtiden på. Det vil med stor sannsynlighet, gi deg en god avkastning til familieopplevelser, senere i livet.

En investering, er en måte å sikre sin egen og familiens framtid. Det vil være fantastisk å ha muligheten til å skape minnerike opplevelser, og tilbringe kvalitetstid sammen, gjennom hele livet.